Go Back
+ servings
Chifteluţe din cartofi cu ton şi usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Chifteluţe din cartofi cu ton şi usturoi

Preparare30 minutes
Gătire15 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 20 -25 buc

Ingrediente

  • 3 cartofi albi nu foarte mari
  • 1 conservă de ton în ulei bine scursă
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură rasă de făină
  • un vârf de linguriţă nucşoară
  • un vârf de linguriţă boia de ardei iute
  • 1 linguriţă de muştar
  • pătrunjel proaspăt tocat sau mărar
  • sare şi piper după gust

în plus, pentru prăjit

  • 100 ml de ulei
  • 20-30 g făină albă

Mod de preparare

  • Fierbeți cartofii ca pentru piure, apoi îi lăsați la răcit.
  • Pasați cartofii la mixer sau cu presa de cartofi. Eu am folosit presa pentru că nu am vrut să am o textură prea fină, ca o pastă.
  • Amestecați cartofii pasați cu tonul mărunțit, usturoiul trecut și el prin presă, o lingură de făină și restul condimentelor din listă, după gust.
  • Cu palmele umede formați chifteluțe pe care le tăvăliți prin făină și le prăjiți pe ambele parți în ulei încins.
  • Chiar dacă par moi, după răcire chifteluțele se vor întări.
  • Serviți chifteluțele reci, cu legume proaspete sau cu salată.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!