Go Back
+ servings
Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr

Preparare20 mins
Gătire10 mins
Timp total30 mins
Categorie: Desert
Porții: 30 -40

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 20 g cacao
  • 100 g unt topit şi răcit
  • 200 g miere lichidă
  • 1 ou
  • 1 linguriţă de bicarbonat
  • un praf de sarer
  • condimente pentru turtă dulce: scorţişoară cuişoare, anason, ghimbir, piper roşu

decor

  • 1 albuş de ou
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă de amidon
  • sucul de la 1/2 de lămâie mică

Mod de preparare

  • Într-un bol, amestecăm componentele solide: făina, pudra de cacao, condimentele, bicarbonatul şi sarea.
  • Turnăm componentele lichide peste cele solide: oul bătut puţin cu furculiţa, mierea şi untul topit.
  • Amestecăm cât să se omogenizeze aluatul. Nu e nevoie de frământare.
  • Înfăşurăm aluatul în folie alimentară şi îl dăm la rece cel puţin 4 ore. Eu l-am lăsat de seara până dimineaţa când am copt turta dulce.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi punem hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • Presărăm puţină făină pe blatul de lucru şi întindem aluatul într-o foaie cu grosimea de 4-5 mm din care decupăm formele dorite.
  • Punem formele în tavă şi dăm tava la cuptor pentru 7-8 minute, până când figurinele noastre încep să se rumenească pe margini.
  • Lăsăm turta dulce să se răcească complet înainte să o decorăm cu glazura de zahăr.

glazura

  • Cernem zahărul pudră împreună cu amidonul. Nu trebuie să avem cocoloaşe pentru că acestea pot înfunda duiul cu care decorăm.
  • Batem albuşul cu mixerul şi încorporăm puţin câte puţin amestecul de zahăr şi amidon. La final adăugăm sucul de lămâie şi omogenizăm.
  • Trebuie să avem o compoziţie uşor fluidă, dar fermă în acelaşi timp, cam ca o smântână groasă.
  • Punem glazura într-un poş cu dui subţire şi decorăm figurinele de turtă dulce, apoi le lăsăm câteva ore să se usuce foarte bine înainte de servire.
  • Turta dulce se păstrează foarte bine în cutii închise din tablă sau din carton.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!