Într-un bol, amestecăm componentele solide: făina, pudra de cacao, condimentele, bicarbonatul şi sarea.
În alt bol punem: oul bătut, mierea, zaharul şi untul. Mixăm cu un mixer de mână timp de 5 minute, până se dizolvă zahărul.
Peste crema de unt și miere punem amestecul de ingrediente solide în 2-3 tranșe. Amestecăm la început cu o lingură, apoi frământăm cu mâna timp de 2-3 minute până când avem un aluat moale și omogen.
Înfăşurăm aluatul obținut în folie alimentară şi îl dăm la rece cel puţin 4 ore. Eu l-am lăsat de seara până dimineaţa când am copt turta dulce.
Aprindem cuptorul la 180 de grade şi punem hârtie de copt în tava de la aragaz.
Dacă aluatul este prea tare după ce îl scoatem din frigider, îl lăsăm pe blatul de lucru 20-30 de minute și va deveni mai maleabil. Presărăm puţină făină pe blatul de lucru şi întindem aluatul într-o foaie cu grosimea de 4-5 mm din care decupăm formele dorite.
Punem formele în tavă şi dăm tava la cuptor pentru 7-8 minute, până când figurinele noastre încep să se rumenească pe margini.
Lăsăm turta dulce să se răcească complet înainte să o decorăm cu glazura de zahăr.