Go Back
+ servings
Budincă libaneză de lapte cu fistic şi banane
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Budincă libaneză de lapte cu fistic şi banane (Ashta)

Preparare5 minutes
Gătire10 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Desert
Porții: 4

Ingrediente

  • 600 ml lapte cu 3.5% grăsime
  • 400 ml smântână pentru frișcă cu min. 30% grăsime
  • 50 g zahăr
  • 50 g amidon
  • 1-2 linguri de apă de trandafiri
  • 1-2 linguri de apă de flori de portocal
  • 2 banane

pentru servit

  • aprox. 50 g fistic crud
  • aprox. 100 ml de miere

Mod de preparare

  • Puneţi la fiert laptele, smântâna pentru frişcă şi zahărul. Amestecaţi din când în când să se dizolve zahărul şi să nu se lipească de fundul cratiţei.
  • Separat dizolvaţi amidonul în aprox. 50 ml de apă rece.
  • Când laptele începe să se umfle, turnaţi amidonul şi amestecaţi cu un tel de mână.
  • Daţi budinca deoparte şi când s-a răcit de tot, adăugaţi apa de flori de portocal şi apa de trandafiri. Vă recomand să puneţi pentru început câte o lingură din fiecare, omogenizaţi şi gustaţi. Dacă doriţi budinca mai aromată, mai adăugaţi câte o lingură din fiecare apă, aşa cum am făcut eu.
  • Puneţi budinca în forme şi daţi-o la frigider pentru cel puţin 4 ore, timp în care se va mai întări.
  • Înainte de servire, tăiaţi banana rondele, presăraţi fistic şi stropiţi cu miere de albine după gust.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!