Go Back
+ servings
Coquelet la cuptor cu cartofi copți și usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Coquelet la cuptor cu cartofi copți și usturoi

Preparare15 minutes
Gătire50 minutes
Timp total1 hour 5 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 1 coquelet de 550 g
  • 4 cartofi mari
  • 20 ml de ulei
  • piper proaspăt măcinat
  • chimen
  • boia de ardei iute
  • rozmarin
  • usturoi
  • sare după gust

Mod de preparare

  • Lăsaţi puiul să se dezgheţe pe îndelete la frigider.
  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu puţin ulei o formă potrivită ca mărime.
  • Curăţaţi cartofii şi îi tăiaţi în felii groase. Puneţi-i în formă şi presăraţi condimente după gust.
  • Spălaţi puiul, curăţaţi-l dacă mai e nevoie, apoi tăiaţi târtiţa şi vârfurile aripilor.
  • Condimentaţi puiul pe toate părţile. Introduceţi în interior 3-4 căţei de usturoi şi aşezaţi-l în tavă, peste cartofi.
  • Adăugaţi 50-75 ml de apă.
  • Acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi dați-o la cuptor pentru 40 de minute. După acest timp, îndepărtaţi folia şi lăsaţi în continuare tava la cuptor până când puiul este rumenit atât cât vă place.
  • Serviţi imediat, cu salată verde sau cu o salată de murături.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!