Go Back
+ servings
Paste cu mazare, parmezan si busuioc
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Paste tăvălite în unt, cu mazăre, parmezan şi busuioc

Preparare10 minutes
Gătire10 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 250 g paste
  • 100 g unt
  • 1 morcov mare sau 2 mici
  • 120 g mazăre am folosit congelată
  • 50-70 g parmezan
  • frunze de busuioc proaspăt
  • semințe de susan negru
  • sare după gust

Mod de preparare

  • Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • In paralel puneți la fiert morcovul curățat și tăiat rondele și boabele de mazăre.
  • Încingeți untul într-o tigaie încăpătoare.
  • Când sunt fierte și pastele, dar și legumele, le scurgeți de apă și le dați drumul în tigaie, în untul topit. Tot acum puneți și sare după gust.
  • Adăugați câteva frunze de busuioc, parmezan ras fin și semințe de susan negru.
  • Lăsați pastele pe foc 2-3 minute, amestecând continuu pentru ca să ajungă untul și aromele peste tot.
  • Serviți pastele cât sunt calde, cu fâșii de parmezan ras și frunzulițe proaspete de busuioc.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!