Go Back
+ servings
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Pilaf de bulgur cu pulpe de pui, roșii și cimbru

Preparare10 mins
Gătire40 mins
Timp total50 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui întregi
  • 1 ceapă
  • 1/2 morcov mic
  • 1/2 ardei gras roșu am avut eu
  • 50 ml de ulei
  • 100 g bulgur
  • 3-4 roșii potrivite sau cuburi de roșii din conservă
  • aprox. 600 ml de apă
  • sare și piper după gust
  • 2-3 crenguțe de cimbru uscat

Mod de preparare

  • Ceapa tocată mărunt, ardeiul gras tăiat cuburi și morcovul dat pe răzătoarea cu găuri mici, se călesc câteva minute în ulei, cât să se înmoaie și sa își dezvolte aromele.
  • Se pun pulpele în cratiță, peste legume și se lasă 2-3 minute pe fiecare parte cât să își schimbe puțin culoarea.
  • Se toarnă apa, se adaugă sare și piper după gust și se lasă carnea să fiarbă pana e aproape gata. Dacă folosit pulpe de pui din comerț, cam 20-25 de minute la foc potrivit sunt suficiente.
  • Se aprinde cuptorul la 190 de grade.
  • Se pune și bulgurul în cratiță, în supa de carne și legume care s-a format. Bulgurul trebuie să fi fost în prealabil ales și spălat. Tot acum se pun și roșiile tăiate cuburi, precum și crenguțele de cimbru uscat. Verificați dacă mai e nevoie de sare și piper.
  • Se dă cratița la cuptor pentru 15 minute, cât să se umfle bulgurul și să se rumenească puțin pilaful deasupra.
  • Se servește cald.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!