Go Back
+ servings
Fursecuri crăpate (crinkles) cu dovleac
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Fursecuri crăpate (crinkles) cu dovleac copt şi scorţişoară

Rețeta de fursecuri crăpate (crinkles) cu dovleac copt şi scorţişoară, numai bune de pus lângă un pahar cu lapte sau o ceașcă de cafea.
Preparare30 minutes
Gătire12 minutes
Timp total42 minutes
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 40 fursecuri
Calories: 83kcal

Ingrediente

piure de dovleac copt

  • 500 g dovleac crud (cam ½ de dovleac micuţ)
  • 100 g zahăr brut de melasă sau zahăr alb
  • 2 linguriţe de scorţişoară

fursecuri

  • 150 g unt cu 82% grăsime la temperatura camerei
  • 120 g piure de dovleac copt (din cel pregătit mai sus)
  • 2 ouă
  • 150 g zahăr
  • 300 g făină
  • 1 linguriţă rasă praf de copt
  • ½ linguriţă bicarbonat
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • ½ linguriţă nucşoară măcinată
  • ¼ linguriţă cuişoare măcinate
  • un praf de sare
  • 100 g zahăr pudră - pentru tăvălit fursecurile

Mod de preparare

piure de dovleac copt

  • Curăţaţi dovleacul de coajă, feliaţi-l sau tăiaţi-l cuburi. Presăraţi zahărul brut şi scorţişoara şi daţi dovleacul la cuptor până se înmoaie foarte bine, începe chiar să se rumenească, iar zaharul s-a topit.
  • Lăsaţi dovleacul să se răcească, apoi transformaţi-l în piure fin şi cremos cu ajutorul blenderului.
  • La fursecuri folosim 120 de grame de piure de dovleac. Dacă aţi făcut mai mult, îl puteţi păstra 3-4 zile la frigider într-un borcan cu capac sau îl puteţi congela pentru altădată.

fursecuri

  • Mixaţi untul cu zahărul până obţineţi o cremă, iar zahărul este dizolvat complet.
  • Adăugaţi ouăle, piureul de dovleac, sarea şi condimentele şi omogenizaţi.
  • Încorporaţi făina cernută împreună cu praful de copt şi bicarbonatul. E suficient să amestecaţi cu o spatulă sau cu o lingură, acest aluat nu are nevoie de frământare.
  • Acoperiţi aluatul cu o folie alimentară şi lăsaţi-l la frigider cel puţin 30 de minute. Este nevoie să fie rece când formăm fursecurile.
  • Aprindeţi cuptorul la 190 de grade şi puneţi hârtie de copt în tava aragazului.
  • Formaţi biluţe din aluat pe care le tăvăliţi foarte bine prin zahărul pudră în aşa fel încât să fie uniform acoperite.
  • Aşezaţi fursecurile în tavă lăsând suficient spaţiu între ele pentru că se vor lăţi la copt. Mie mi-au încăput 20 de fursecuri într-o tavă. Am copt pe rând 2 tăvi.
  • Coaceţi fursecurile timp de 12 minute. Deşi par moi, se vor întări după ce se răcesc.
  • Cât timp se coace prima serie de fursecuri, păstraţi restul de aluat la frigider, abia apoi le formaţi şi le coaceţi.
  • Lăsaţi fursecurile să se răcească pe un grătar. Nu încercaţi să le manevraţi prea mult când sunt calde pentru că sunt foarte fragede şi se deformează uşor.
  • Fursecurile se păstrează foarte bine într-un loc uscat timp de 5-6 zile dacă le puneţi într-o cutie de carton cu capac sau pe un platou acoperit cu hârtie.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Serving: 1fursec | Calorii: 83kcal | Carbohidrați: 12g | Proteine: 1g | Grăsimi: 3g | Colesterol: 16mg | Fibre: 1g | Zahăr: 6g | Vitamina A: 573IU | Calciu: 4mg