Go Back
+ servings
Cuburi de roşii galbene cu pătrunjel la borcan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Cuburi de roşii galbene cu pătrunjel la borcan

Preparare20 mins
Gătire1 hr
Timp total1 hr 20 mins
Categorie: Din camara / Cum se face?
Porții: 3 borcane de 800 g

Ingrediente

  • aprox. 1.7 kg de roşii galbene cărnoase și bine coapte
  • 1 legătură mare de pătrunjel sau cât doriți
  • sare neoidată -1 linguriță în fiecare borcan

Mod de preparare

  • Borcanele si capacele pe care le veţi folosi trebuiesc înainte spălate foarte bine şi sterilizate în cuptor la 150 de grade timp de 15 minute. Vezi la finalul postării cum se procedează.
  • Spalaţi roşiile şi îndepărtaţi părţile necomestibile, apoi tăiați-le felii sau cuburi, cum doriţi.
  • Tocați fin pătrunjelul și amestecați-l cu roșiile tăiate.
  • Puneţi cuburile de roşii amestecate cu pătrunjel în borcane. Apăsați cu o lingură să le presaţi în aşa fel încât să nu rămână goluri.
  • Puneți câte o linguriță de sare neiodată în fiecare borcan.
  • Înfiletaţi bine capacele şi verificaţi să nu curgă.
  • Aşezaţi borcanele într-o oală încăpătoare pe fundul căreia ați pus un prosopel sau un ziar, pentru ca borcanele să nu stea în contact direct cu metalul.
  • Umpleţi oala cu apă până aproape de gâtul borcanelor şi puneţi-o la fiert la foc potrivit.
  • Sterilizaţi borcanele cu roşii timp de 60 de minute de când apa dă primul clocot.
  • Lăsaţi borcanele să se răcească în apă până a doua zi când le puteţi şterge, eticheta şi depozita în cămară.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!