Go Back
+ servings
Afinată. Sau lichior de afine
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Afinată sau lichior de afine făcut în casă

Categorie: Bauturi
Porții: 2 litri

Ingrediente

  • 1 kg de afine
  • 600 g zahăr
  • 1200 ml vodka 40 grade

Mod de preparare

  • Afinele se aşează într-un borcan împreună cu zahărul. Borcanul nu trebuie închis cu capac etanş, ci se leagă gâtul borcanului cu un tifon sau se aşează o farfurioară deasupra.
  • Se lasă 5-6 zile la macerat la temperatura camerei. În acest timp se agită zilnic borcanul pentru a ajuta dizolvarea zahărului. Afinele vor lăsa sirop.
  • Se toarnă vodka peste fructele şi siropul din borcan, se acoperă borcanul cu un capac etanş şi se lasă deoparte timp de o două săptămâni sau chiar mai mult. Agitaţi din când în când borcanul.
  • Strecuraţi lichiorul printr-o sită cât mai deasă şi puneţi-l în sticle cu capac sau dop etanş.
  • Păstraţi sticlele cu lichior în loc răcoros (cămară sau beci, nu la frigider!) până la servire.

Notă

După ce aţi tras afinata în sticle, nu aruncaţi afinele alcoolizate! Puneţi-le într-un borcan şi păstraţi-le la frigider. Sunt delicioase şi se pot folosi la deserturi, exact cum se folosesc vişinele din vişinată!
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!