Go Back
+ servings
Gem rapid de mure cu busuioc
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Gem rapid de mure cu lămâie şi busuioc

Preparare5 minutes
Gătire15 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Din camara / Cum se face?
Porții: 1 borcan

Ingrediente

  • 500 g mure
  • 220 g zahăr
  • coaja rasă şi sucul de la ½ de lămâie
  • 2-3 frunze mari de busuioc alimentar

Mod de preparare

  • Puneţi murele la fiert împreună cu zahărul, de preferat într-o cratiță de inox.
  • Când încep să clocotească adăugaţi coaja şi sucul de lămâie.
  • Puneţi frunzele de busuioc în chopper, adăugaţi 2-3 linguri de gem şi mixaţi de câteva ori până obtineţi o pastă omogenă. Turnaţi pasta astfel obţinută în cratiţa în care fierbeţi gemul.
  • Fierbeţi gemul până când sunteţi mulţumiţi de consistenţa lui. Eu l-am fiert cam 15 minute.
  • Trebuie să aveţi în vedere că murele conţin în mod natural pectină, iar gemul se mai leagă şi după ce se răceşte! Ca să îi testaţi consistenţa, puneţi 2-3 linguriţe de gem pe o farfurioară. Răciţi farfurioara la congelator timp de 5-10 minute, apoi vă veţi da seama mai bine dacă mai trebuie fiert sau e gata.
  • Puneţi gemul în borcan şi lăsaţi-l să se răcească.
  • Gemul rapid preparat în acest fel se păstrează la frigider şi se consumă în maxim 1 lună.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!