Go Back
+ servings
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Cuburi de roşii cu busuioc şi usturoi la borcan

Preparare20 minutes
Gătire1 hour
Timp total1 hour 20 minutes
Categorie: Din camara / Cum se face?
Porții: 5 borcane de 800 g

Ingrediente

  • 3 kg de roşii cărnoase bine coapte
  • usturoi
  • busuioc
  • sare neoidată

Mod de preparare

  • Borcanele si capacele pe care le veţi folosi trebuiesc înainte spălate foarte bine şi sterilizate în cuptor la 150 de grade timp de 15 minute.
  • Spalaţi roşiile şi îndepărtaţi părţile necomestibile, apoi tăiaţi-le felii sau cuburi, cum doriţi.
  • Puneţi cuburile de roşii în borcane, apăsând cu o lingură să le presaţi în aşa fel încât să nu rămână goluri.
  • Deasupra fiecărui borcan puneţi câte o linguriţă de sare neiodată, o crenguţă de busuioc şi 1-2 căţei de usturoi.
  • Înfiletaţi bine capacele şi verificaţi să nu curgă.
  • Aşezaţi borcanele într-o oală încăpătoare pe fundul căreia aşezaţi un prosop sau un ziar, pentru ca borcanele să nu stea în contact direct cu metalul.
  • Umpleţi oala cu apă până aproape de gâtul borcanelor şi puneţi-o la fiert la foc potrivit.
  • Sterilizaţi borcanele cu roşii timp de 60 de minute de când apa dă primul clocot.
  • Lăsaţi borcanele să se răcească în apă până a doua zi când le puteţi şterge, eticheta şi depozita într-o cămară răcoroasă.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!