Cerneţi făina, adăugaţi zahărul pudră şi un praf de sare, apoi untul rece tăiat cubuleţe şi gălbenuşurile. Se amestecă toate la robot sau şi mai simplu cu o furculiţă până se obţine un aluat nisipos cu bulgăraşi mici de unt.
Ca să se lege aluatul şi să devină elastic, adăugaţi o lingură, două de apă rece şi continuaţi să amestecaţi până aluatul începe să se lege. Apoi, cu mâna, îi daţi rapid o formă de bilă.
Înfăşuraţi aluatul în folie alimentară şi lăsaţi-l să se odihnească la frigider cel puţin o jumătate de oră.
Întindeţi aluatul cu sucitorul căutând să obţineţi o foaie ceva mai groasă de jumătate de centimetru şi puţin mai mare decât forma de tartă.
Aşezaţi aluatul în formă, şi treceţi cu sucitorul peste marginile formei pentru a îndepărta excesul. La fel de bine le puteţi tăia şi cu un cuţit dacă vi se pare mai comod.
Pentru că aluatul conţine unt, nu se va lipi, aşa că nu este nevoie să ungeţi forma sau să folosiţi hârtie de copt.
Înţepaţi aluatul din loc în loc cu furculiţa, aşezati peste el o foaie de copt şi câteva boabe de fasole (sau orez, arpacaş, ce aveţi), pentru a împiedica creşterea aluatului la cuptor.
Cuptorul trebuie încins la 175 de grade. Coaceţi aluatul timp de 30 minutesau până începe să se rumenească pe margini.
Scoateţi tava şi lăsaţi aluatul să se răcească în tavă. Nu încercaţi să îl manevraţi cât e cald încă, pentru că e foarte fraged şi se poate rupe.