Go Back
+ servings
Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață
Tipărește rețeta
5 from 3 votes

Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață

Preparare10 mins
Gătire15 mins
Timp total25 mins
Categorie: Desert
Porții: 4

Ingrediente

pentru papanași

pentru servit

  • 200 g smântână
  • dulceață sau gem la alegere eu am avut de afine

Mod de preparare

  • Amestecați brânza cu oul bătut, grișul, făina, sarea, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie pana obțineți un aluat omogen, care va rămâne putin lipicios. Dacă îl simțiți la mână că e prea lipicios, mai adăugați puțină făină.
  • Lăsați aluatul deoparte minim 15 minute pentru ca grișul și făina să se umfle puțin.
  • Într-o oală încăpătoare puneți la fiert aprox. 4 litri de apă cu un praf de sare.
  • Când apa clocotește, reduceți putin focul și folosind o lingură umezită, luați parți din compoziție și dați-le drumul în oală. La început se vor duce la fund, dar e bine așa. Nu amestecați deloc în oală! Pe măsură ce papanașii se fierb, se vor ridica singuri la suprafață.
  • După ce s-au ridicat la suprafață, lăsați-i să mai dea câteva clocote, apoi îi scoateți folosind o paletă cu găuri.
  • Se servesc imediat, calzi, acoperiți cu smântână și dulceața preferată.

Notă

Brânza de vaci trebuie să fie foarte bine scursă, altfel veți avea nevoie de mai multă făină și griș!
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!