Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from
6
votes
Salată de cartofi cu sos de iaurt, usturoi și mărar
Preparare
5
minutes
mins
Gătire
20
minutes
mins
Timp total
25
minutes
mins
Categorie:
Feluri de baza
Porții:
2
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
400
g
cartofi
300
g
iaurt grecesc
10% grăsime
3
căţei de usturoi
sare şi piper după gust
mărar
sau pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Fierbeţi cartofii întregi, curăţaţii după ce s-au răcorit puţin, apoi lăsaţi-i să se răcească de tot. Se vor felia mai uşor şi mai frumos.
Treceţi usturoiul prin presă şi tocaţi fin puţin mărar.
Amestecaţi iaurtul cu usturoiul şi mărarul şi potriviţi gustul de sare.
Presăraţi cartofii cu sare şi piper după gust, apoi turnaţi peste ei sosul de iaurt.
Mai presăraţi un pic de mărar. Pentru aspect.
E gata. Bucuraţi-vă de o masă simplă şi bună!
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!