Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from 1 vote
Pandişpan cu caise şi cireşe
Preparare
10
minutes
mins
Gătire
40
minutes
mins
Timp total
50
minutes
mins
Categorie:
Desert
Porții:
15
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
pentru o tavă de 25x30 cm
5
ouă
5
linguri de zahăr
5
linguri de făină
80
ml
de ulei
1
linguriţă coajă rasă de lămâie
3-4
linguri de fulgi de migdale
câteva caise şi cireşe
zahăr pudră pentru pudrat deasupra
Mod de preparare
Aprindem cuptorul la 180 de grade şi punem hârtie de copt într-o tavă de 25x35 cm.
Separăm ouăle şi procedăm ca la reţeta clasică de
blat din pandişpan
pe care deja am scris-o detaliat pe blog.
Batem albuşurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade de pe teluri.
Adăugăm zahărul şi mixăm până când albuşurile se întăresc din nou.
Adăugăm gălbenuşurile, uleiul şi coaja rasă de lămâie în spuma de albuşuri şi mixăm scurt doar cât să omogenizăm compoziţia.
Încorporăm făina în compoziţia de mai sus, amestecând uşor de jos în sus cu o spatulă.
Turnăm aluatul în tavă iar peste aluat punem jumătăţi de caise, iar în fiecare jumătate aşezăm câte o cireaşă.
Presărăm cu fulgi de migdale şi dăm tava la cuptor pentru 30-40 de minute până când pandişpanul începe să se rumenească şi trece proba cu scobitoarea.
Lăsăm pandişapanul să se răcească, apoi îl tăiem în cuburi şi îl pudrăm cu zahăr vanilat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!