Go Back
+ servings
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Pandişpan cu caise şi cireşe

Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Desert
Porții: 15

Ingrediente

pentru o tavă de 25x30 cm

  • 5 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • 5 linguri de făină
  • 80 ml de ulei
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 3-4 linguri de fulgi de migdale
  • câteva caise şi cireşe
  • zahăr pudră pentru pudrat deasupra

Mod de preparare

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi punem hârtie de copt într-o tavă de 25x35 cm.
  • Separăm ouăle şi procedăm ca la reţeta clasică de blat din pandişpan pe care deja am scris-o detaliat pe blog.
  • Batem albuşurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade de pe teluri.
  • Adăugăm zahărul şi mixăm până când albuşurile se întăresc din nou.
  • Adăugăm gălbenuşurile, uleiul şi coaja rasă de lămâie în spuma de albuşuri şi mixăm scurt doar cât să omogenizăm compoziţia.
  • Încorporăm făina în compoziţia de mai sus, amestecând uşor de jos în sus cu o spatulă.
  • Turnăm aluatul în tavă iar peste aluat punem jumătăţi de caise, iar în fiecare jumătate aşezăm câte o cireaşă.
  • Presărăm cu fulgi de migdale şi dăm tava la cuptor pentru 30-40 de minute până când pandişpanul începe să se rumenească şi trece proba cu scobitoarea.
  • Lăsăm pandişapanul să se răcească, apoi îl tăiem în cuburi şi îl pudrăm cu zahăr vanilat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!