Go Back
+ servings
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Compot răcoritor de cireşe cu lămâie

Preparare5 minutes
Gătire15 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Bauturi
Porții: 8

Ingrediente

  • 2 litri de apă
  • aprox. 500 g cireșe cu tot cu sâmburi
  • 1 lămâie micuță sau ½ de lămâie mare
  • zahăr miere sau alt îndulcitor după gust

Mod de preparare

  • Puneți cireșele în apă și lăsați-le să dea câteva clocote.
  • Nu le fierbeți prea mult! Vrem doar să își lase aroma în apă și să o coloreze, dar să rămână întregi și cărnoase.
  • Lăsați compotul să ajungă la temperatura camerei. Adăugați lămâia tocată mărunt, acoperiți vasul cu un capac și băgați compotul la frigider.
  • Serviți compotul rece.

Notă

Dacă folosiți zahăr pentru îndulcit, adăugați-l de la început în apă. Dacă îndulciți cu miere, o puneți după ce compotul s-a răcit puțin.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!