Go Back
+ servings
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Apă infuzată cu lămâie şi flori de caprifoi

Preparare5 minutes
Gătire12 minutes
Timp total17 minutes
Categorie: Bauturi
Porții: 6 -8

Ingrediente

  • aprox. 1.5 litri de apă plată sau filtrată
  • cam 20-25 flori de caprifoi indiferent de culoare
  • 1 lămâie tăiată felii

opţional

  • câteva frunze de mentă
  • miere de albine

Mod de preparare

  • Florile scuturate să nu aibă insecte ascunse şi spălate sub un jet de apă, se pun în carafă.
  • Se adaugă apa şi se dă carafa la frigider de pe o zi pe alta, sau măcar vreo 8 ore.
  • Înainte de servire, se îndepărtează florile infuzate şi se pun în carafă câteva flori proaspete (de decor, pentru că cele infuzate peste noapte nu vor mai arăta prea bine).
  • Se pun feliile de lămâie şi opţional frunze de mentă proaspătă şi miere de albine.
  • Agitaţi puţin apa din carafă cu o lingură cu coadă lungă, ca să se întrepătrundă aromele, apoi serviţi.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!