Zdrobiți biscuiții cât mai fin (eu i-am băgat la chopper).
Topiți untul și adăugați-l peste biscuiți. Amestecați cu o lingură pentru ca pudra de biscuiți să se umezească uniform.
Puneți biscuiții umeziți în formă și presați cu dosul unei linguri sau al unui pahar. Trebuie să obțineți un blat compact și uniform ca grosime.
Dați blatul la frigider pentru 10-15 minute, cât timp vă ocupați de cremă de brânză.
Hidratați gelatina în laptele rece, apoi o topiți la bain marie conform instrucțiunilor de pe pliculeț.
Mixați brânzeturile cu smântâna pentru frișcă, zahărul pudră, vanilia și coaja de lime (sau de lămâie).
Adăugați gelatina topita în crema de brânză și omogenizați.
Turnați jumătate din crema peste blatul de biscuiți.
Peste cremă puneți cam ¼ din sosul de zmeură. Amestecați ușor cu dinţii unei furculițe pentru a se amesteca puţin sosul cu crema de brânză.
Turnați restul de crema și deasupra din nou puţin sos de zmeură. Amestecați din nou cu o furculiță pentru a obține un efect marmorat, ca în fotografii.
Dați cheesecake-ul la frigider pentru cel puţin 4 ore.
Decorați cu zmeură proaspătă (sau congelată) și frunze proaspete de mentă.
Serviți cheesecake-ul cu extra-topping de sos de zmeură pe fiecare felie.