Go Back
+ servings
Cheesecake marmorat cu sos de zmeură
Tipărește rețeta
5 from 3 votes

Cheesecake marmorat cu sos de zmeură (fără coacere)

Preparare15 mins
Gătire4 hrs
Timp total4 hrs 15 mins
Categorie: Desert
Porții: 8 -10

Ingrediente

sosul de zmeură (proaspata sau congelata)

  • 350 g zmeură
  • 100 g zahăr

cheesecake - pentru o formă cu pereţi detaşabili şi diametrul de 18 mm

  • 200 g biscuiţi cu cacao
  • 70 g unt cu 82% grăsime
  • 400 g urdă sau brânză ricotta
  • 250 g brânză de vaci
  • 200 ml smântână pentru frişcă 32-35% grăsime
  • 150 ml de lapte
  • 20 g gelatină granule
  • 150 g zahăr pudră
  • coaja de la 2 lime sau de la o lămâie
  • seminţele unei păstăi de vanilie

pentru ornat

  • zmeură
  • frunze de mentă proaspătă

Mod de preparare

sosul de zmeură

  • Punem la fiert zmeura și zahărul. Zmeura își va lăsa imediat sirop, dar dacă totuși simțiți că este nevoie, adăugați 2-3 linguri de apă.
  • Lăsați sosul să dea câteva clocote amestecând din când în când, până când siropul format este legat.
  • Lăsați sosul de zmeură să se răcească foarte bine înainte de a-l folosi mai departe.

cheesecake

  • Zdrobiți biscuiții cât mai fin (eu i-am băgat la chopper).
  • Topiți untul și adăugați-l peste biscuiți. Amestecați cu o lingură pentru ca pudra de biscuiți să se umezească uniform.
  • Puneți biscuiții umeziți în formă și presați cu dosul unei linguri sau al unui pahar. Trebuie să obțineți un blat compact și uniform ca grosime.
  • Dați blatul la frigider pentru 10-15 minute, cât timp vă ocupați de cremă de brânză.
  • Hidratați gelatina în laptele rece, apoi o topiți la bain marie conform instrucțiunilor de pe pliculeț.
  • Mixați brânzeturile cu smântâna pentru frișcă, zahărul pudră, vanilia și coaja de lime (sau de lămâie).
  • Adăugați gelatina topita în crema de brânză și omogenizați.
  • Turnați jumătate din crema peste blatul de biscuiți.
  • Peste cremă puneți cam 1/4 din sosul de zmeură. Amestecați ușor cu dinţii unei furculițe pentru a se amesteca puţin sosul cu crema de brânză.
  • Turnați restul de crema și deasupra din nou puţin sos de zmeură. Amestecați din nou cu o furculiță pentru a obține un efect marmorat, ca în fotografii.
  • Dați cheesecake-ul la frigider pentru cel puţin 4 ore.
  • Decorați cu zmeură proaspătă (sau congelată) și frunze proaspete de mentă.
  • Serviți cheesecake-ul cu extra-topping de sos de zmeură pe fiecare felie.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!