Uscaţi miezul de nucă 1-2 minute într-o tigaie anti-aderentă amestecând continuu ca să nu se ardă, apoi îl mărunţiţi cu cuţitul.
Topiţi ciocolata la bain marie şi o întindeţi într-un strat uniform cu grosimea de 2-3 mm pe o hârtie de copt.
Presăraţi puţin miez de nucă mărunţit peste ciocolata călduţă şi lăsaţi-o să se răcească, eventual la frigider, până când se întăreşte foarte bine.
Tăiaţi cu un cuţit bine ascuţit triunghiuri de ciocolată cu nucă pe care le vom folosi la decor.
Umpleţi cupele pe jumătate cu cremă de ciocolată, folosind un poş cu dui stelat, apoi puneţi câte 2 linguriţe de caramel sărat şi presăraţi un vârf de linguriţă de nuci pecan mărunţite în fiecare cupă.
Umpleţi cupele cu cremă de ciocolată.
Decoraţi cu caramel, nuci mărunţite şi triunghiurile de ciocolată cu nucă pregătite mai sus.
Păstraţi cupele cu cremă de ciocolată la rece până în momentul servirii.