Go Back
+ servings
Chifle de casă pufoase şi minunate
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Chifle de casă pufoase şi minunate

Preparare15 minutes
Gătire35 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 10 buc.

Ingrediente

  • 600 g făină tip 000
  • 10 g drojdie uscată 1 pliculeţ
  • 250 ml de lapte la temperatura camerei
  • 50 g unt moale la temperatura camerei
  • 10 g sare
  • 20 g zahăr

în plus

Mod de preparare

  • Cernem făina împreună cu drojdia uscată şi sarea.
  • Dacă frământaţi la robot, puneţi zahărul, laptele şi untul moale în bol, peste făină şi lăsaţi-l să îşi facă treaba. Dacă frământaţi cu mâna , turnaţi laptele puţin câte puţin, până când este bine încorporat. În funcţie de făina folosită, poate fi nevoie de ceva mai mult sau mai puţin lapte.
  • Când aluatul este omogen, elastic şi nu se lipeşte de pereţii vasului sau de mâini, ne oprim din frământat şi îl lăsăm la dospit.
  • Eu am acoperit bolul robotului cu folie alimentară şi l-am băgat în cuptorul de la aragaz (cuptorul stins!!). În 40 de minute îşi dublase volumul.
  • Ungem blatul de lucru cu foarte puţin ulei şi răsturnăm aluatul. Îl impărţim în 10-12 bucăţi egale.
  • Formăm cu palmele bile cât de perfect rotunde reuşim.
  • Aşezăm chiflele în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt, le acoperim cu un şervet curat şi le mai lăsăm la dospit încă 20 de minute.
  • Între timp încingeţi cuptorul la 180 de grade.
  • Înainte să daţi chiflele la cuptor, ungeţi-le cu ou bătut şi presăraţi-le cu seminţe.
  • Coaceţi chiflele 30-35 de minute sau în funcţie de cuptor, până devin uşoare şi sunt rumenite frumos.
  • Lăsaţi chiflele să se usuce liber, pe un grătar, apoi păstraţi-le în pungi de hârtie sau acoperite cu un şervet de bumbac.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!