Go Back
+ servings
Înghețată de casă cu căpșuni
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Înghețată de casă cu căpșuni

Înghețată de casă cu căpșuni, cu frișcă și mascarpone. Foarte aromată, delicioasă, ideală pentru zilele de vară.
Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8

Ingrediente

  • 300 ml de smântână pentru frişcă cu 35% grăsime
  • 250 g mascarpone
  • 500 g căpşuni proaspete
  • 250 g zahăr pudră sau după gust
  • 1 linguriţă pudră de vanilie sau seminţele unei păstai
  • coaja rasă de la o lămâie

în plus, pentru decor

  • 50 g ciocolată cu lapte
  • 1 linguriţă de ulei cu gust neutru
  • cornete de îngheţată
  • decoraţiuni colorate din zahăr nucă de cocos, alune mărunţite, etc.
  • câteva căpşuni proaspete

Mod de preparare

  • Căpşunile tăiate cubuleţe se pun la fiert împreună cu zahărul, ca pentru gem. Se lasă să dea doar 2-3 clocote cât să se dizolve zahărul şi să se înmoaie fructele. Se lasă sosul la răcit, apoi se păstrează la frigider până când ne apucăm de îngheţată.
  • Batem smântâna până obţinem o frişcă fermă şi aerată.
  • Mixăm puţin brânza mascarpone, apoi încorporăm frişca bătută şi cam ¾ din sosul de căpşuni. Fructele se vor zdrobi şi compoziţia se va colora frumos în roz.
  • Punem amestecul în maşina de îngheţată şi o lăsăm să-şi facă programul.
  • Oprim maşina şi turnăm şi restul de sos de căpşuni. Amestecăm de 2-3 ori cu o spatulă, nu e nevoie să omogenizăm. În felul ăsta vom găsi şi bucăţele de căpşuni în cupa de îngheţată.
  • Turnăm îngheţata în caserole pe care le păstrăm la congelator. Pentru a vă bucura de o îngheţată cremoasă, scoateţi caserola din congelator cu 10-15 minute înainte de servire.

dacă nu aveţi maşină de îngheţată

  • Din 30 în 30 de minute, scoateţi caserola şi mixaţi îngheţata pentru a sparge acele de gheaţă care se formează.
  • Repetaţi această operaţiune cel puţin de 2-3 ori pentru a obţine o îngheţată fină.

mod de servire

  • Topim ciocolata la bain marie, adăugăm o linguriţă de ulei şi omogenizăm.
  • Cu o pensulă ungem bine cornetele de îngheţată la interior, iar la exterior doar pe partea superioară.
  • Presărăm peste ciocolată decoruri colorate de zahăr, nucă de cocos sau alune mărunţite.
  • Lăsăm cornete deoparte să se întărească ciocolata, apoi le umplem cu îngheţată şi decorăm cu bomboane, ciocolată topită şi căpşuni proaspte.
  • Ca alternativă, putem servi îngheţata în cupe, decorată simplu cu felii de căpşuni.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!