Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi
Vreți un prânz rapid și delicios? Încercați această rețetă de spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi. Veți fi încântați de rezultat!
Preparare10 minutes mins
Gătire20 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Italiana
Porții: 2
Calories: 1078kcal
- 250 g spaghete
- 400 g creveți proaspeți sau congelați
- 250 ml cuburi de roșii eu am pus din conserva
- 50 g unt
- 50 ml ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt
Daca folosiţi creveti congelaţi, ar trebui să îi lăsaţi în prealabil să se dezgheţe. Dacă aveţi creveţi proaspeţi, va trebui să îi spălaţi şi să îi decorticaţi.
Puneţi apa pentru paste la fiert cu un pic de sare. Când apa dă în clocot adăugaţi spaghetele şi le fierbeţi conform instrucţiunilor de pe pachet.
Între timp puneţi într-o tigaie adâncă untul, uleiul şi usturoiul trecut prin presă. Căliţi usturoiul doar 1 minut, cât să îşi dezvolte aroma, apoi puneţi şi creveţii în tigaie.
Lăsaţi creveţii să se gătească 2-3 minute, nu mai mult, apoi adăugaţi cuburile de roşii şi cam un polonic din apa în care fierb pastele. Potriviţi gustul de sare şi piper, amestecaţi şi lăsaţi să mai fiarba 1-2 minute, apoi stingeţi focul.
Între timp au fiert şi pastele, le scurgeţi şi le puneţi în tigaie peste creveţii cu sos de roşii.
Amestecaţi şi serviţi imediat, cu pătrunjel verde tocat fin.
Calorii: 1078kcal | Carbohidrați: 103g | Proteine: 59g | Grăsimi: 49g | Colesterol: 376mg | Fibre: 6g | Zahăr: 9g