Go Back
+ servings
Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 50 votes

Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

Vreți un prânz rapid și delicios? Încercați această rețetă de spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi. Veți fi încântați de rezultat!
Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Italiana
Porții: 2
Calories: 1078kcal

Ingrediente

  • 250 g spaghete
  • 400 g creveți proaspeți sau congelați
  • 250 ml cuburi de roșii eu am pus din conserva
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Daca folosiţi creveti congelaţi, ar trebui să îi lăsaţi în prealabil să se dezgheţe. Dacă aveţi creveţi proaspeţi, va trebui să îi spălaţi şi să îi decorticaţi.
  • Puneţi apa pentru paste la fiert cu un pic de sare. Când apa dă în clocot adăugaţi spaghetele şi le fierbeţi conform instrucţiunilor de pe pachet.
  • Între timp puneţi într-o tigaie adâncă untul, uleiul şi usturoiul trecut prin presă. Căliţi usturoiul doar 1 minut, cât să îşi dezvolte aroma, apoi puneţi şi creveţii în tigaie.
  • Lăsaţi creveţii să se gătească 2-3 minute, nu mai mult, apoi adăugaţi cuburile de roşii şi cam un polonic din apa în care fierb pastele. Potriviţi gustul de sare şi piper, amestecaţi şi lăsaţi să mai fiarba 1-2 minute, apoi stingeţi focul.
  • Între timp au fiert şi pastele, le scurgeţi şi le puneţi în tigaie peste creveţii cu sos de roşii.
  • Amestecaţi şi serviţi imediat, cu pătrunjel verde tocat fin.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 1078kcal | Carbohidrați: 103g | Proteine: 59g | Grăsimi: 49g | Colesterol: 376mg | Fibre: 6g | Zahăr: 9g