Go Back
Prăjitură vegană cu ciocolată şi cremă de cocos
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Prăjitură vegană cu ciocolată şi cremă de cocos

Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Desert

Ingrediente

blatul - pentru măsurat am folosit o cană de 250 ml

  • 1 cană de faină
  • 3 linguri cacao neagră
  • ½ cană de zahăr
  • 1 cană de apă minerală
  • 2 linguri rom (sau coniac, whisky, esenţă de rom, etc)
  • ½ cană de ulei
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • un praf de sare

glazura

  • 80 g ciocolată neagră
  • 1 lingură ulei

crema de cocos

  • 200 ml lapte de cocos doar partea solidă
  • 2 linguriţe de zahăr pudră

Mod de preparare

blatul

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt într-o tavă de 20x25 cm care va merge la cuptor.
  • Mixaţi într-un bol apa, uleiul şi zahărul, până când acesta este dizolvat.
  • Adăugaţi romul, apoi făina cernută împreună cu praful de copt, pudra de cacao şi un praf de sare. Omogenizaţi compoziţia.
  • Turnaţi aluatul în tavă şi daţi blatul la cuptor pentru 30 de minute. La final blatul va rămâne puţin umed datorită uleiului din compoziţie.
  • Fiind foarte fraged, lăsaţi blatul să se răcească în tavă 10 minute, apoi îl scoateți cu tot cu hârtia de copt și îl lăsaţi să se răcească complet pe un grătar înainte de a-l tăia în bucăți potrivite.

glazura

  • Topiți ciocolata la bain marie sau la cuptorul cu microunde lăsând-o de 3 ori câte minut. Adăugați uleiul, omogenizați și cât ciocolata e încă fluida, turnați-o peste blatul tăiat cuburi, lăsând-o să curgă și pe margini.

crema de cocos

  • Conserva de cocos trebuie să fi stat la frigider cel puțin 4 ore înainte de a începe să faceți crema.
  • Scurgeți foarte bine partea lichidă a conservei (nu o aruncați, o puteți folosi la un smoothie!).
  • Mixați partea solidă împreună cu zahărul pudră, scurt doar cât să se omogenizeze și să capete crema puțină formă.
  • Decorați prăjiturile glazurate cu ciocolată folosind un poș cu dui stelat, apoi păstrați-le la frigider până la servire.
  • Înainte de servire, le puteți presăra cu decoruri de ciocolată sau cu puțină ciocolată rasă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!