Zdrobim avocado cu furculiţa şi imediat îl stropim cu sucul de lime pentru că oxidează foarte uşor. Putem să îl dăm la chopper, dar vrem să rămână puţin texturat, nu să îl transformăm în pastă.
Tocăm cubuleţe mici ceapa şi roşia, iar usturoiul îl trecem prin presă. Dacă roşia e mai zemoasă, e bine să îndepărtaţi seminţele şi să folosiţi doar pulpa, altfel veţi obţine un guacamole prea moale.
Tăiem şi ardeiul iute cât mai mărunt, la fel şi pătrunjelul.
Condimentăm cu sare, piper şi chimen şi asta e tot.
Mie îmi place să umplu cojile de avocado cu sosul guacamole, mi se pare cel mai simpatic mod de servire, dar la fel de bine îl puteţi pune şi într-un bol mai mare sau în castronele individuale.
Guacamole se serveşte obligatoriu cu ceva crocant: chips-uri, tortilla, sărăţele, pâine prăjită, nachos, biscuiţi săraţi, etc.
Video
Notă
Atenție, avocado oxidează foarte ușor, de aceea e bine sa consumați guacamole imediat după preparare. Nu se păstrează la frigider de pe o zi pe alta!