Go Back
+ servings
Mancare de spanac cu orez si rosii proaspete
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Mâncare de spanac cu orez şi roşii proaspete

Preparare15 minutes
Gătire25 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4

Ingrediente

  • 700-800 g de spanac proaspăt
  • 80 g orez
  • 1 ceapă mare
  • ½ ardei gras
  • 3 roşii cărnoase sau conservă cu pulpă de roşii
  • 50 ml de ulei
  • sare şi piper după gust
  • ½ linguriţă de nucşoară măcinată - opţional

Mod de preparare

  • Punem la fiert o oală cu aprox. 2 litri de apă şi o linguriţă de sare.
  • Spălăm spanacul în mai multe ape, apoi îl opărim în apa clocotită. Nu trebuie să fiarbă, ci doar să se înmoaie.
  • Lăsăm spanacul să se scurgă şi să se răcească, apoi îl tăiem în bucăţi mari sau îl putem lăsa întreg.
  • Călim in uleiul încins ceapa tocată mărunt şi ardeiul tăiat cuburi până când ceapa se înmoaie şi devine sticloasă.
  • Adăugăm orezul spălat şi îl lăsăm 2-3 minute, amestecând continuu, până devine uşor translucid.
  • Adaugă, spanacul, sare, piper şi 500 ml de apă.
  • Lăsăm să fiarbă la foc mic, cu capac, amestecând din când în când să nu se lipească orezul.
  • Când orezul e aproape fiert, adăugăm roşiile tăiate cuburi (sau conserva), nucşoara măcinată (dacă folosiţi) şi mai lăsăm să dea câteva clocote până se înmoaie roşiile şi scade lichidul.
  • Se serveşte cald sau rece, ca atare sau drept garnitură lângă ouă ochiuri sau friptură.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!