Go Back
+ servings
Crap la cuptor înmiresmat cu usturoi şi suc de grapefruit
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Crap la cuptor înmiresmat cu usturoi şi grapefruit

Preparare10 mins
Gătire30 mins
Timp total40 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4

Ingrediente

  • 1 crap de aprox. 1.5 kg
  • 1/2 grapefruit roz pentru un aspect mai frumos
  • 1 cățel de usturoi
  • cimbru uscat
  • sare și piper după gust eu am folosit piper roșu
  • 2 linguri de ulei

garnitură

  • 300 g cartofi
  • 300 g broccoli
  • 30 g unt
  • sare piper
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu puțin ulei o tavă care va merge la cuptor. La fel de bine o puteți tapeta cu hârtie de copt ca să va fie mai ușor la curățat.
  • Crapul trebuie să fie curățat de solzi și de urechi, eviscerat și spălat foarte bine sub jet de apă.
  • Uscați peștele cu un prosop de hârtie, apoi îl ungeți cu puțin ulei.
  • Condimentați cu sare, piper și cimbru uscat pe toate părțile și în interior.
  • Așezați pe fundul tăvii câteva felii de grapefruit fără coajă, iar peștele peste ele. În acest fel nu se va lipi de tavă.
  • Crestați peștele din loc în loc în zona spinării, unde e stratul de carne mai gros și introduceți în crestături feliuțe de usturoi.
  • Întoarceți peștele și procedați în același mod și pe partea cealaltă.
  • Aruncați 2-3 căței de usturoi și în interior.
  • Puneți din loc în loc felii de grapefruit peste crap.
  • Înveliți tava cu folie de aluminiu sau hârtie de copt și dați-o la cuptor pentru 25 de minute. Nu este nevoie să adăugați apă în tavă. Peștele se va coace pe îndelete în suc propriu și în aburii feliilor de grapefruit.
  • După acest timp, îndepărtați folia și mai lăsați peștele în cuptor 10 minute să se rumenească.

garnitura

  • Noi am servit pestele cu 2 garnituri: una de cartofi natur peste care am pus cubulețe de unt și pătrunjel verde, iar a doua garnitură a fost broccoli fiert, simplu.

Notă

Eu am preferat să folosesc capul și coada pentru o ciorbă mica de pește, pentru 2 persoane. Mai ales dacă aveți musafiri la masa și doriți un aspect mai frumos al platoului, puteți lăsa peștele întreg.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!