Go Back
+ servings
Ciorbă de fasole verde cu rântaş
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Ciorbă de fasole verde cu rântaş (fără gluten)

Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Supe si ciorbe
Porții: 4

Ingrediente

  • 500 g fasole verde poate fi și congelată
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 1-2 felii de țelină
  • 2 caței de usturoi
  • 200 ml roșii pasate cu pulpă
  • 50 ml de ulei
  • 3 linguri de făină fără gluten de la Schar
  • 1-2 lingurițe de boia de ardei iute sau dulce
  • 100 ml zeamă de varză murată sau suc de lămâie, borș fără gluten, etc.
  • cimbru uscat sau mărar, pătrunjel, tarhon, etc
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Alegeți de la început o crăticioară potrivită în care să încapă 4 porții de ciorbă.
  • Ceapa tocată cuburi și usturoiul trecut prin presă se călesc 1-2 minute în uleiul încins până se înmoaie puțin ceapa și devine translucidă.
  • Se adaugă făina și boiaua de ardei și se amestecă la foc mic, să se îmbibe făina cu uleiul aromat din cratiță, dar să nu se ardă!
  • Se stinge ceapa călită cu aprox. 1 litru de apă caldă, apoi se adaugă morcovul, ardeiul gras și țelina tăiate cuburi.
  • Se adaugă puțină sare și se lasă legumele să fiarbă la foc mediu 5-7 minute. Atenţie!! Dacă urmează să acriți ciorba cu zeamă de la murături, aveți în vedere că și aceasta este sărată!
  • Se adaugă fasolea verde și roșiile pasate și se lasă să fiarbă până ce se înmoaie și fasolea.
  • Separat se pune zeama de murături la fiert, să dea câteva clocote, apoi se toarnă în oală peste legume.
  • Se potrivește de sare (dacă mai este nevoie) și piper și se aromatizează cu crenguțe de cimbru uscat.
  • Se lasă ciorba să mai dea 2-3 clocote și se stinge focul.
  • Opţional se servește cu smântână, ardei iute și mămăliguță.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!