Go Back
Sandviș de post cu chifteluţe din legume
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Sandviș de post cu chifteluţe din legume (fără gluten)

Preparare15 minutes
Gătire15 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru chifteluţe din legume

  • 1 morcov mare
  • 1 dovlecel
  • 1 felie de ţelină
  • 1 cartof
  • 1 ceapă micuţă
  • ½ ardei gras
  • ½ rădăcină de pătrunjel
  • un căţel de usturoi
  • 70-100 g de făină fără gluten de la Schar
  • sare şi piper după gust
  • mărar proaspăt tocat - opţional
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  • Toate legumele spălate şi curăţate de coajă după caz, se dau pe răzătoarea cu găuri mari, iar usturoiul se pisează sau se trece prin presă.
  • Dovlecelul ras, fiind "cea mai apoasă" legumă, se presară cu puţină sare, apoi se pune într-o sită şi se apasă cu palmele pentru a elimina excesul de apă, după care se amestecă cu restul legumelor.
  • Opţional puteţi adăuga tot acum mărar sau pătrunjel verde tocat foarte fin.
  • Se adaugă sare şi piper după gust, apoi o lingură de făină fără gluten care va absorbi apa lăsată de legume şi va ajuta la legarea compoziţiei. În funcţie de legumele folosite, e posibil să fie nevoie de un pic mai multă făină.
  • Se frământă compoziţia ca să se omogenizeze şi să se lege.
  • Lăsaţi compoziţia deoparte 10-15 minute, timp necesar pentru ca făina să absoarbă apa din legume. Nu vă aşteptaţi să se lege la fel de bine precum chifteluţele din carne, dar va fi suficient cât să le puteti da o formă.
  • Cu palmele uşor umede (sau unse cu foarte puţin ulei) se formează chifteluţe cât doriţi de mari, cât mai aplatizate ca să fim siguri că se vor coace şi legumele din interior.
  • Se dau chifteluţele prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Când sunt rumenite frumos, sunt gata.
  • Se scot pe un şervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
  • Sunt bune şi calde, dar mai ales reci sunt excelente.
  • Le puteţi păstra 2-3 zile la frigider.

sandviş

  • Aşezaţi între două felii de pâine fără gluten: salata, felii de roşii şi chifteluţe din legume.
  • Serviţi sandvişul la micul dejun, prânz sau cină, sau ambalaţi-l şi luaţi-l la pachet.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!