Go Back
+ servings
Biluţe din biscuiţi cu vişine
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Biluţe din biscuiţi cu vişine (reţetă fără gluten)

Preparare15 minutes
Gătire10 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Desert
Porții: 20 -25 buc

Ingrediente

pentru topping

  • cacao nucă măcinată, decor de ciocolată, nucă de cocos, etc.

Mod de preparare

  • Măcinăm biscuiții și nuca cât mai fin cu putință și le punem într-un castron.
  • Punem laptele la încălzit împreună cu zahărul și untul tăiat cuburi. Nu trebuie sa fiarbă, ci îl încălzim doar cât să se topească untul.
  • Când untul s-a topit, adăugăm pudra de cacao amestecând continuu cu un tel de mână ca să nu facă cocoloașe. Adăugăm extractul de vanilie sau esența de rom.
  • Turnam laptele cu cacao peste biscuiții măcinați și omogenizăm compoziția.
  • Cu palmele ușor umezite, formam biluțe în care "ascundem" câte o vișină din vișinată sau din compot.
  • Tăvălim biluțele după preferințe prin cacao, nucă măcinată, nucă de cocos sau decor de ciocolată.
  • Biluțele din biscuiți se păstrează la frigider pana la servire.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!