Go Back
+ servings
Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor
Tipărește rețeta
5 from 1 vote

Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

Preparare20 mins
Gătire20 mins
Timp total40 mins
Categorie: Aperitive
Porții: 20 -25 buc.

Ingrediente

  • 350 - 400 g cartofi fierţi 3-4 cartofi de mărime medie
  • 100 g caşcaval ras
  • 50 g brânză de vaci grasă
  • 2 ouă
  • 100-120 g făină
  • 1/2 linguriţă de nucşoară măcinată
  • 1/2 linguriţă de seminţe de chimen
  • un vârf de linguriţă de turmeric - pentru culoare
  • sare şi piper după gust
  • 1-2 cârnăciori afumaţi sau cuburi de caşcaval - opţional

pentru uns deasupra

  • 1 ou bătut
  • 1 linguriţă de boia de ardei iute sau dulce
  • 1 linguriţă de seminţe de chimen

Mod de preparare

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade.
  • Zdrobiţi cartofii fierţi aşa cum faceţi de obicei pentru piureul de cartofi.
  • Amestecaţi cartofii cu restul ingredientelor. Veţi obţine un aluat moale, uşor lipicios.
  • În funcţie de tipul de cartofi folosiţi, e posibil să aveţi nevoie de ceva mai multă făină.
  • Taiaţi cârnăciorii în bucăţele mici de aproximativ 1 cm.
  • Cu palmele uşor umezite, formaţi biluţe din aluat în mijlocul cărora "ascundeţi" câte o bucăţică de cârnat sau un cubuleţ de caşcaval.
  • Pe măsură ce le modelaţi, aşezaţi crochetele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Ungeţi crochetele cu ou bătut în care aţi adăugat puţină boia de ardei, apoi presăraţi-le cu seminţe de chimen.
  • Daţi tava la cuptor pentru 20 de minute.
  • Sunt bune şi calde, dar si reci, alături de un pahar de bere sau de vin.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!