3-4picături de esenţă de trandafiridozajul depinde de tipul esenţei folosite
½de linguriţă pudră de hibiscus
petale de trandafir mărunţite
1linguriță oțet
Mod de preparare
Preîncălzim cuptorul la 100 de grade şi pregătim o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Batem albuşurile cu un praf de sare până devin o spumă tare care îşi păstrează forma şi nu cade de pe teluri.
Adăugăm treptat zahărul şi pudra de hibiscus şi mixăm până le încorporăm.
Adăugăm esenţa de trandafiri şi oţetul şi amestecăm cu o spatulă foarte încet, doar cât să le încorporăm. Nu vă faceţi griji, oţetul se va evapora, nu va afecta nici gustul, nici mirosul bezelelor.
Punem albuşurile într-un poş cu dui stelat şi formăm bezelele în tavă, peste hârtia de copt. Dacă nu aveţi poş şi dui, puneti grămăjoare de albuş folosind o linguriţă.
Pentru un aspect mai frumos, presăraţi deasupra încă puţină pudră de hibiscus si câteva petale de trandafir mărunţite.
Coacem bezelele timp de 1.5 - 2 ore la 100 de grade, păstrând tot timpul uşa cuptorului întredeschisă. Sunt gata când sunt perfect uscate şi devin uşoare ca un fulg.
Lăsăm bezelele să se răcească în cuptor, apoi le desprindem cu grijă de pe hârtia de copt.
Păstraţi bezelele într-un loc uscat, pentru că atrag uşor umezeala.
Notă
Albuşurile pe care le folositi e bine să fie cât mai aproape de temperatura camerei, nu direct de la frigider şi de preferat nu de la cele mai proaspete ouă. Albuşurile un pic mai vechi se bat mai bine, înglobează mai mult aer.