Go Back
+ servings
Tort cu ciocolată albă şi vişine
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Tort cu ciocolată albă şi vişine

O reteta usoara de tort cu blat subtire şi multa crema de ciocolata alba si visine. Un tort racoros si delicios pe gustul tuturor.
Preparare30 minutes
Gătire15 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 7
Calories: 704kcal

Ingrediente

blatul

crema de ciocolata albă

  • 100 g ciocolata albă
  • 250 g mascarpone
  • 200 g smântână pentru frişcă
  • 30 g zahăr pudră
  • 200 g vişine fără sâmburi
  • 50 g zahăr tos
  • 1 vârf de linguriţă pudră de vanilie
  • 4 g gelatină granule ½ de pliculeţ

crema de vişine

  • 200 ml de smântână pentru frişcă
  • 30 g zahăr pudră
  • 4 g gelatină granule ½ de pliculeţ
  • 1 vârf de linguriţă pudră de vanilie

decor

  • 100 g decoraţiuni de ciocolată albă
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 30 g zahăr pudră
  • 1 vârf de linguriţă pudră de vanilie

Mod de preparare

blatul

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi pregătim o forma de tort de 18 cm cu inel detaşabil.
    .
  • Mixăm oul cu zahărul timp de 5-7 minute până îşi triplează volumul.
  • Adăugăm untul topit şi răcit şi pudra de vanilie, apoi încorporăm făina, sarea şi praful de copt.
  • Turnăm compoziţia în forma pregătită.
  • Coacem aproximativ 12 minute, până când blatul devine ferm şi trece testul scobitorii. Nu trebuie să se rumenească, ci trebuie să rămână deschis la culoare, galben frumos.
  • Lăsăm blatul să se răcească complet, apoi îl aşezăm pe un platou şi montăm din nou inelul de tort în jurul lui.

crema de ciocolata albă

  • Punem la fiert visinele fără sâmburi, cu 50 g de zahăr tos şi 4 linguri de apă. Când fructele s-au înmuiat şi în craticioară s-a format un pic de sirop, le dăm deoparte şi le lăsăm la răcit.
  • Topim ciocolata albă la bain marie, o lăsăm să se răcorească, apoi o amestecăm cu brânza mascarpone
  • Batem smântâna cu zahărul pudră şi vanilia până obţinem o frişcă fermă care nu cade de pe teluri. Încorporăm cu mişcări uşoare frişca în amestecul de mascarpone şi ciocolată albă.
  • Adăugăm şi câteva vişine fierte şi răcite, întregi.
  • Topim gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi o încorporăm în crema de ciocolată albă cu vişine.
  • Turnăm crema astfel preparată peste blatul de tort, nivelăm şi dăm la rece să se întărească cât timp ne ocupăm de crema de vişine.

crema de vişine

  • Mixăm cu blenderul vertical vişinele rămase împreună cu siropul din crăticioară.
  • Batem smântâna cu zahărul pudră şi vanilia şi o transformăm în frişcă.
  • Amestecăm frişca cu vişinele pasate.
  • Topim gelatina la bain marie, aşa cum scrie pe pliculeţ şi o încorporăm în crema de vişine.
  • Scoatem tortul de la rece şi turnăm crema de vişine peste crema de ciocolată albă.
  • Dăm din nou tortul la rece până se întăreşte şi crema de vişine.

decor

  • Facem frişcă din smântâna mixată cu zahărul pudră şi vanilia.
  • Scoatem inelul din jurul tortului, îmbrăcăm tortul cu un strat subţire de frişcă şi decorăm marginile folosind un poş şi un dui stelat.
  • Presărăm deasupra decoraţiunile de ciocolată albă.
  • Eu am mai folosit pentru decor 2 crenguţe de coacăze roşii pe care le aveam la congelator şi frunzuliţe de mentă proaspătă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 704kcal | Carbohidrați: 46g | Proteine: 8g | Grăsimi: 55g | Colesterol: 186mg | Fibre: 1g | Zahăr: 35g | Vitamina A: 1888IU | Calciu: 144mg