Go Back
+ servings
Cum se face frişca din smântână - reţeta pas cu pas
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 17 votes

Cum se face frişca din smântână - reţeta pas cu pas

Vei afla cum se bate corect smântâna pentru a obține o frișcă naturală aerată, cremoasă, delicioasă și care își păstrează forma pe torturi și prăjituri.
Preparare15 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 1
Calories: 688kcal

Ingrediente

  • 200 ml smântână pentru frișcă cu 30-35% grăsime
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • ½ linguriță pudră de vanilie sau semințele de la ½ de păstaie

Mod de preparare

  • Înainte sa ne apucăm de treabă, smântâna trebuie ținută în prealabil cel puțin 4 ore la frigider.
  • Castronul și telurile să fie reci și uscate.
  • Începem să mixam cu un mixer de mană, mai întâi la viteză mică, până simțim că frișca începe să se lege, apoi mărim progresiv viteza.
  • Când frișca a devenit fermă și păstrează forma telurilor, adăugăm zahărul pudră și vanilia.
  • Mai mixam scurt câteva secunde și ne oprim, altfel riscam să transformam frișca în unt!
  • Dacă nu o folosim imediat, păstrăm frișca la frigider, într-un recipient cu capac.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 688kcal | Carbohidrați: 7g | Proteine: 6g | Grăsimi: 73g | Colesterol: 227mg | Zahăr: 7g | Vitamina A: 2958IU | Calciu: 133mg