Go Back
+ servings
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Cum se face frişca din smântână - reţeta pas cu pas

Vei afla cum se bate corect smântâna pentru a obține o frișcă naturală aerată, cremoasă, delicioasă și care își păstrează forma pe torturi și prăjituri.
Preparare15 mins
Timp total15 mins
Categorie: Cum se face?
Porții: 2

Ingrediente

Mod de preparare

  • Înainte sa ne apucăm de treabă, smântâna trebuie ținută în prealabil cel puțin 4 ore la frigider.
  • Castronul și telurile să fie reci și uscate.
  • Începem să mixam cu un mixer de mană, mai întâi la viteză mică, până simțim că frișca începe să se lege, apoi mărim progresiv viteza.
  • Când frișca a devenit fermă și păstrează forma telurilor, adăugăm zahărul pudră și vanilia.
  • Mai mixam scurt câteva secunde și ne oprim, altfel riscam să transformam frișca în unt!
  • Dacă nu o folosim imediat, păstrăm frișca la frigider, într-un recipient cu capac.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!