Cum se face frişca din smântână - reţeta pas cu pas
Vei afla cum se bate corect smântâna pentru a obține o frișcă naturală aerată, cremoasă, delicioasă și care își păstrează forma pe torturi și prăjituri.
Preparare15 minutes mins
Timp total15 minutes mins
Categorie: Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 1
Calories: 688kcal
- 200 ml smântână pentru frișcă cu 30-35% grăsime
- 1 linguriță zahăr pudră
- ½ linguriță pudră de vanilie sau semințele de la ½ de păstaie
Înainte sa ne apucăm de treabă, smântâna trebuie ținută în prealabil cel puțin 4 ore la frigider.
Castronul și telurile să fie reci și uscate.
Începem să mixam cu un mixer de mană, mai întâi la viteză mică, până simțim că frișca începe să se lege, apoi mărim progresiv viteza.
Când frișca a devenit fermă și păstrează forma telurilor, adăugăm zahărul pudră și vanilia.
Mai mixam scurt câteva secunde și ne oprim, altfel riscam să transformam frișca în unt!
Dacă nu o folosim imediat, păstrăm frișca la frigider, într-un recipient cu capac.
Calorii: 688kcal | Carbohidrați: 7g | Proteine: 6g | Grăsimi: 73g | Colesterol: 227mg | Zahăr: 7g | Vitamina A: 2958IU | Calciu: 133mg