Go Back
+ servings
Sardine marinate în oţet cu mirodenii
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Sardine marinate în oţet cu mirodenii

Categorie: Aperitive
Porții: 1 borcan de 800 g

Ingrediente

  • 500 g peşte gras sardine, macrou, hering, scumbie
  • 1 ceapă mică
  • 1/2 morcov
  • 1 căţel de usturoi
  • 200 ml de oţet de 9 grade
  • 100 ml de apă
  • 1 linguriţă de sare neiodată
  • un vârf de linguriţă de zahăr ia din aciditatea oţetului
  • piper boabe eu am folosit piper roşu
  • 1-2 frunze de dafin
  • boabe de muştar

în plus

  • 4-5 linguri de sare neiodată pentru sărat peştele

Mod de preparare

  • Peştele curăţat, eviscerat şi bine spălat, îl presărăm cu sare neiodată pe toate părţile, inclusiv la interior. Îl punem într-o cutie cu capac şi îl lăsăm la frigider 12 ore (de pe o zi pe alta). În acest timp el se va săra exact atât cât trebuie.
  • Spălăm peştele să îndepărtăm sarea în exces şi îl uscăm cu un prosop de hârtie.
  • Îl tăiem fileuri dacă e un peşte mic, sau rondele dacă e peşte mai mare.
  • Aşezăm pe fundul unui borcan câteva rondele de morcov şi ceapă, apoi aşezăm peştele.
  • Printre bucăţile de peşte punem felii de usturoi şi rondele de legume.
  • Punem la fiert apa, cu oţetul, sarea, zahărul şi mirodeniile. Lăsăm să dea 2-3 clocote, apoi stingem focul şi lăsăm saramura să se răcească.
  • Turnăm saramura în borcan, apoi punem capacul, închis etanş.
  • Păstrăm borcanul la rece.
  • Peştele marinat este gata de consum într-o săptămână şi poate fi păstrat în borcanul desfăcut până la 2 săptămâni.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!