Go Back
+ servings
Peşte pe pat de cartofi cu ardei şi roşii cherry
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Peşte pe pat de cartofi cu ardei şi roşii cherry

Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 2 peşti micuti păstrăv, somn, şalău, caras, macrou, etc.
  • 3-4 cartofi medii
  • 1 ardei gras
  • 200 g roşii cherry
  • ½ de lămâie
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de boia de ardei
  • cimbru uscat
  • sare şi piper după gust eu am pus piper roşu boabe
  • 150 ml supă de legume sau apă plată
  • puţin ulei pentru uns tava
  • pătrunjel verde pentru servit

Mod de preparare

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu puţin ulei o tavă potrivită ca mărime.
  • Curăţaţi şi tăiaţi rondele cartofii. Aşezaţi rondele în tavă.
  • Condimentaţi cu sare, piper, cimbru şi boia de ardei.
  • Taiaţi ardeiul gras făşii şi puneti-le peste cartofi.
  • Peştii evisceraţi, curăţaţi şi spălaţi se stropesc cu suc de lămâie, se condimentează pe toate părţile şi se aşează peste patul de cartofi.
  • Introduceţi in interiorul fiecărui peşte câte o felie de lămâie.
  • Aşezaţi şi roşiile cherry în tavă şi adăugati 150 ml supă de legume sau apă plată.
  • Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu şi daţi-o la cuptor pentru 30 de minute.
  • Îndepărtati folia de aluminiu, măriţi temperatura cuptorului la 200 de grade şi mai lăsati tava la cuptor 5-10 minute până ce peştele este rumenit.
  • Presăraţi cu pătrunjel proaspăt şi serviţi imediat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!