Go Back
+ servings
Sărăţele rapide cu telemea şi smântână
Tipărește rețeta
5 from 2 votes

Sărăţele rapide cu telemea şi smântână

Preparare10 mins
Gătire15 mins
Timp total25 mins
Categorie: Aperitive
Porții: 3 tăvi

Ingrediente

  • 300 g telemea de vaci am folosit eu
  • 150 g unt rece de la frigider
  • 100 g smântână
  • 2 ouă
  • 450 g făină
  • 1 vârf de linguriţă de turmeric pentru culoare - opţional
  • sare după gust - depinde cât de sărată este brânza folosită

pentru deasupra

  • 1 ou bătut
  • 1/2 de linguriţă boia de ardei dulce
  • sare grunjoasă
  • chimen seminţe de mac, seminţe de susan - la alegere

Mod de preparare

  • Se dă telemeaua pe răzătoare, la fel şi untul rece.
  • Se adaugă ouăle bătute, smântâna, sare dacă mai e nevoie, apoi făina şi turmericul.
  • Se frământă un aluat omogen şi compact din ingredientele de mai sus. Se împarte aluatul în 3 părţi, pentru a se lucra mai uşor.
  • Se presară blatul de lucru cu puţină făină şi se întinde o foaie cam de 0,7 cm grosime.
  • Se taie sărăţelele cu un cuţit în forma dorită şi înainte de a le muta în tavă se ung cu oul bătut împreună cu boiaua de ardei, apoi se presară cu sare grunjoasă şi cu seminţe de chimen, de mac sau de susan.
  • Se aşează sărăţelele în tavă şi se coc timp de 15 minute.
  • Din cantităţile de mai sus au rezultat 3 tăvi pline.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!