Mierea, untul, zahărul şi sarea se pun într-o crăticioară încăpătoare şi se pun pe aragaz, la foc mic până când untul se topeşte iar zahărul este complet dizolvat.
Se dă crăticioara deoparte şi se lasă compoziţia să se răcorească.
Se adaugă ouăle bătute, laptele, făina cernută, bicarbonatul şi mirodeniile.
Se frământă un aluat omogen şi compact care se împarte în 6 părţi egale.
Cât timp lucrăm foile, se ţine aluatul la cald (pe calorifer, sau într-o cratiţă la bain marie sau pe cuptorul încins), altfel untul şi mierea se întăresc, iar aluatul va fi greu de întins în foi subţiri.
Se aprinde cuptorul la 180 de grade.
Se decupează o hârtie de copt de mărime cu 2-3 cm mai mare decât tava de la aragaz.
Se întinde cu sucitorul peste hârtia de copt o foaie de aluat de forma şi mărimea tăvii.
Ajutându-ne de hârtia de copt, tragem foaia peste dosul tăvii. Mie asta mi se pare metoda cea mai uşoară, dar la fel de bine puteţi lucra foile pe blatul de lucru presărat cu faină şi apoi să le transferaţi în tava tapetată cu hârtie de copt, înfăşurate pe sucitor. Procedaţi cum vă e vouă mai comod.
Se întind şi se coc foile pe rând, câte 10 minute fiecare, apoi se lasă să se răcească şi să se întărească.