Go Back
+ servings
Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Pogăcele cu caşcaval

Preparare10 minutes
Gătire15 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 20 -25 buc

Ingrediente

  • 150 g unt 82% grăsime
  • 150 g brânză de vaci grasă
  • 150 g făină
  • un vârf de linguriţă de sare fină
  • un vârf de cuţit de turmeric pentru culoare - opţional
  • 1-2 linguriţe de boia de ardei
  • un ou pentru uns deasupra
  • aprox. 70 g caşcaval 35 g ras în aluat, 35 g ras deasupra
  • sare grunjoasă

Mod de preparare

  • Se frământă un aluat din unt, brânză, făină, cam 35 g de cascaval ras pe răzătoarea cu găuri mici şi un praf de sare. Nu frământaţi prea mult, ci doar până obţineti un aluat omogen, elastic, care nu se mai lipeşte de mâini.
  • Înveliţi bila de aluat în folie alimentară şi daţi-o la frigider pentru cel puţin 6 ore, poate fi şi mai mult. Cu cât stă mai mult la rece, cu atât va creşte mai frumos la copt şi se va desface în fâşii.
  • Întindeţi o foaie de aluat groasă cam de ½ cm pe care o împăturiți în 4. Repetați operațiunea asta de încă 2 ori pentru ca aluatul să înglobeze cât mai mult aer.
  • Ultima foaie întinsă, cea din care veți tăia pogăcelele, trebuie să fie un pic mai groasă, cam de 0,8 - 1 cm.
  • Decupaţi pogăcelele cu o formă de decupat rotundă. Forma e bine sa fie metalică cât mai ascuţită ca să taie bine aluatul, dar poate fi şi un pahar la urma urmei dacă nu aveţi forme de tablă.
  • Bateţi oul cu o furculiţă şi ungeţi pogăcelele cu ou bătut folosind o pensulă. Presăraţi cu sare grunjoasă, boia de ardei şi caşcaval ras.
  • Coaceţi timp de 15 minute în cuptorul preîncălzil la 180 de grade.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!