Go Back
+ servings
Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Ceafă de porc la cuptor cu sos de roşii şi usturoi

Când ai nevoie de o mâncare gustoasă care se face ușor, încearcă această rețetă de ceafă de porc la cuptor cu sos de roşii şi usturoi!
Preparare5 minutes
Gătire45 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 261kcal

Ingrediente

  • 4 felii ceafă de porc aprox. 650 g
  • 250 ml suc de roşii cu pulpă
  • 100 ml vin roșu
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • sare și piper după gust
  • 2 linguri ulei pentru uns tava

Mod de preparare

  • Dacă nu este deja tăiată, ceafa se taie felii groase de aprox. 5 cm și se aşează într-o tavă unsă cu ulei care va merge la cuptor.
  • Se condimentează sucul de roşii cu sare, piper şi cimbru după gust. Se adaugă vinul, se amestecă puțin, apoi se toarnă în tavă peste carne.
  • Usturoiul se taie mărunt şi se pune şi el în tavă.
  • Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul preîncălzit în prealabil la 190 de grade pentru 40-45 de minute sau până când furculiţa intră uşor în carne.
  • Friptura astfel preparată se serveşte cu piure de cartofi şi salată verde sau murături.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 261kcal | Carbohidrați: 5g | Proteine: 31g | Grăsimi: 10g | Colesterol: 98mg | Fibre: 1g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 293IU | Calciu: 40mg