Se frământă un aluat din unt, brânza de vaci bine scursă, telemeaua dată pe răzătoarea cu gauri mici, făină, turmeric (opţional) şi sarea fină. Nu frământaţi prea mult, ci doar până obţineti un aluat omogen, elastic, care nu se mai lipeşte de mâini.
Înveliţi bila de aluat în folie alimentară şi daţi-o la frigider pentru cel puţin 6 ore. Cu cât stă mai mult la rece, cu atât va creşte mai frumos la copt şi se va desface în fâşii.
Presăraţi blatul de lucru cu puţină făină şi întindeţi o foaie de aluat groasă cam de ½ cm.
Tăiaţi sărăţele late cam de 1 cm şi lungi cât doriţi voi şi asezaţi-le în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt.
Ungeţi sărătelele cu ou bătut şi presăraţi cu seminţe de chimen şi sare grunjoasă.
Coaceţi timp de 15 minute în cuptorul încins la 180 de grade.