Go Back
+ servings
Ciorbă de pui cu fidea şi leuştean
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Ciorbă de pui cu fidea şi leuştean

Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Supe si ciorbe
Porții: 4 -6

Ingrediente

  • aprox. 500 g de carne de pui aripi, gât, partea din spate
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • o felie de țelină
  • ½ de rădăcină de pătrunjel
  • 1 cartof măricel
  • 200 ml roşii pasate sau pulpă de roşii
  • 150 ml de borş -opţional
  • 2 cuiburi de fidea
  • sare după gust

Mod de preparare

  • Carnea se spală, se pârleşte dacă e cazul, apoi se porţionează şi se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă cu puţină sare. Se îndepărtează spuma care se adună deasupra, apoi se lasă să fiarbă la foc mic.
  • Când carnea este aproape fiartă adăugăm ceapa, morcovul, ţelina, pătrunjelul şi ardeiul tăiate cum ne place.
  • Peste vreo 10 minute adăugăm şi cartoful tăiat cuburi.
  • Când legumele sunt fierte, punem roşiile, fideaua şi borşul ( opţional) şi lăsăm ciorba să mai dea 2-3 clocote.
  • Stingem focul, tocăm leuşteanul şi îi dăm drumul în oală.
  • Se serveşte fierbinte, eventual dreasă cu puţină smântână şi cu un ardei iute alături, dacă vă place.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!