Go Back
+ servings
Peşte la cuptor în sos de vin roşu cu usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Peşte la cuptor cu vin roşu şi usturoi

Preparare5 minutes
Gătire30 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 500 g peşte eu am avut somn
  • 4 cătei de usturoi
  • 200 ml de vin roşu
  • 50 ml de ulei
  • 2 crenguţe de cimbru uscat
  • piper roz - boabe
  • sare după gust

Mod de preparare

  • Peştele spălat şi curăţat se condimentează cu sare şi cimbru şi se aşează într-o tavă unsă cu puţin ulei.
  • Se adaugă boabele de piper roz şi crenguţele de cimbru.
  • Se presară usturoiul tocat.
  • Vinul se amestecă cu uleiul şi se toarnă în tavă peste peştele condimentat.
  • Se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se dă la cuptorul încins prealabil la 180 de grade, pentru 15 minute.
  • Se scoate tava, se îndepărtează folia de aluminiu, se stropeşte peştele cu sosul format în tavă şi se mai dă la cuptor pentru încă 10-15 minute până se rumeneşte frumos.
  • Se serveşte cald, cu piure de cartofi sau o garnitură de orez.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!