Puneţi carnea tocată într-un bol încăpător. Peste ea puneţi ouăle bătute, cimbrul, sare, piper şi usturoiul trecut prin presă.
Puneţi pâinea la înmuiat în lapte. Când e bine îmbibată, o stoarceţi bine, mârunţiţi şi o puneţi peste carnea tocată.
Daţi cartoful şi ceapa pe răzătoarea cu găuri mici, la chopper sau la robot, cum vă e mai uşor.
Amestecaţi totul şi frământaţi compoziţia câteva minute până aveţi o pastă omogenă şi bine legată. Lăsaţi compoziţia să se odihnească 10-15 minute ca să se îmrietenească toate aromele.
Cu palmele umede formaţi pârjoalele pe care apoi le tăvăliţi prin făină (sau pesmet). Aplatizaţi-le puţin. Oricum, datorită oului din compoziţie, ele vor creşte când le puneţi la prăjit.
Prăjiţi pârjoalele pe ambele părţi în uleiul încins, până devin aurii.
Scoateţi pârjoalele pe un platou acoperit cu un şervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
Se servesc calde sau reci, cu muştar, murături, salată, etc. Pot fi păstrate până la 5-7 zile în frigider.