Go Back
+ servings
Pârjoale moldoveneşti din carne de porc
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Pârjoale moldoveneşti din carne de porc

Preparare15 minutes
Gătire20 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 10

Ingrediente

  • 500 g carne tocată de porc poate fi și amestec
  • 1 cartof crud
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 ouă
  • aprox. ¼ de franzelă nu foarte proaspătă
  • 100-120 ml de lapte sau apă - pentru înmuiat franzela
  • sare piper, cimbru uscat - după gust
  • faină albă sau pesmet - pentru tăvălit pârjoalele
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  • Puneţi carnea tocată într-un bol încăpător. Peste ea puneţi ouăle bătute, cimbrul, sare, piper şi usturoiul trecut prin presă.
  • Puneţi pâinea la înmuiat în lapte. Când e bine îmbibată, o stoarceţi bine, mârunţiţi şi o puneţi peste carnea tocată.
  • Daţi cartoful şi ceapa pe răzătoarea cu găuri mici, la chopper sau la robot, cum vă e mai uşor.
  • Amestecaţi totul şi frământaţi compoziţia câteva minute până aveţi o pastă omogenă şi bine legată. Lăsaţi compoziţia să se odihnească 10-15 minute ca să se îmrietenească toate aromele.
  • Cu palmele umede formaţi pârjoalele pe care apoi le tăvăliţi prin făină (sau pesmet). Aplatizaţi-le puţin. Oricum, datorită oului din compoziţie, ele vor creşte când le puneţi la prăjit.
  • Prăjiţi pârjoalele pe ambele părţi în uleiul încins, până devin aurii.
  • Scoateţi pârjoalele pe un platou acoperit cu un şervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
  • Se servesc calde sau reci, cu muştar, murături, salată, etc. Pot fi păstrate până la 5-7 zile în frigider.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!