Go Back
+ servings
Pumpkin spice latte - Starbucks style
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Pumpkin spice latte - Starbucks style

Preparare20 minutes
Gătire5 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Bauturi
Porții: 2

Ingrediente

  • 1 dovleac mic copt
  • cafea expresso la filtru, la ibric, după preferință
  • lapte
  • miere de albine
  • frișcă naturală
  • 1-2 batoane de scorțișoară
  • nucșoară pudră
  • cuișoare
  • scorțișoară pudră
  • ghimbir pudră

Mod de preparare

  • Se alege pulpa dovleacului care trebuie să fie copt în prealabil în cuptor sau la microunde, apoi se mixează cu blenderul vertical până obținem un piure cât mai fin.
  • Amestecați laptele adus la temperatura de fierbere cu cafeaua fierbinte. Dacă folosiți cafea la ibric ar fi bine sa o strecurați. Zațul ar strica și aspectul, dar și gustul cremos.
  • Adăugați după gustul propriu: nucșoară pudră, ghimbir, batoanele de scorțișoară rupte în bucăți mai mici ca să își elibereze mai ușor aroma, cuișoare (depinde cât de mult vă plac, pentru mine unul singur a fost de ajuns) și lăsați amestecul acoperit cu un capac timp de 2-3 minute, ca să se infuzeze aromele.
  • Îndepărtați cuișoarele și batoanele de scorțișoară.
  • Puneți într-o cana 2-3 lingurițe de piure de dovleac.
  • Turnați în fir subțire cafeaua cu lapte aromat, amestecând cu lingurița să se desfacă piureul.
  • Decorați cu frișcă naturală (obținută din smântână cu 32-35% grăsime, bătută cu putin zahăr pudră) și presărați cu pudră de scorțișoară și serviți.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!