Go Back
+ servings
Ficăţei cu ceapă şi ardei gras
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Ficăţei la tigaie cu ceapă şi ardei gras

Preparare10 mins
Gătire20 mins
Timp total30 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 500 g ficăţei de pui
  • 3 cepe medii
  • 2 caței de usturoi
  • 1 ardei gras de preferat rosu
  • 1 linguriță de pastă de ardei gras
  • 50 ml de ulei
  • 50 ml vin roșu
  • sare și piper după gust
  • cimbru uscat

Mod de preparare

  • Se taie ceapa rondele, la fel și ardeiul gras și se pun la călit în uleiul încins împreună cu usturoiul tocat mărunt.
  • Când ceapa a devenit translucidă, se adaugă ficățeii spălați și curățați de pielite. Acoperiți tigaia cu un capac și amestecați din când în când să nu se lipească. Ficățeii își mai lasă și ei apă, dar dacă e nevoie, adăugați foarte putină suplimentar, doar atât cât să aibă în ce se înăbuși.
  • Când ficățeii sunt gata, îndepărtați capacul, adăugați vinul, 2 crenguțe de cimbru uscat și lăsați să mai dea câteva clocote.
  • Potriviți gustul de sare și piper și serviți cu murături și mămăliguță sau piure de cartofi.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!