Go Back
+ servings
chec simplu cu cacao si nuci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 10 votes

Chec simplu cu cacao şi nuci

Preparare15 minutes
Gătire1 hour
Timp total1 hour 15 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 2 checuri mari

Ingrediente

2 forme mari, de cozonac

    ingredientele se măsoară cu aceeaşi cană mare, de ceai, de 250 ml

    • 9 ouă separate, albuşuri şi galbenuşuri
    • 3 căni de zahăr
    • 1 cană şi ½ de ulei
    • 1 cană şi ½ de lapte
    • 4 căni şi ½ de făină
    • 10 g praf de copt 2 lingurițe
    • coaja rasă de la 1 lămâie
    • 3 linguri de cacao
    • sare
    • miez de nucă
    • zahăr pudră pentru presărat deasupra

    Mod de preparare

    • Albuşurile se mixează cu un praf de sare până devin o spumă fermă care nu cade de pe teluri.
    • Se adaugă 2 căni de zahăr şi se mixează din nou albuşurile până se dizolvă complet zahărul.
    • Separat se bat gălbenuşurile cu 1 cană de zahăr, apoi se încorporează uleiul, continuând să amestecăm cu mixerul de mână. Când uleiul este încorporat, adăugăm laptele şi amestecăm din nou.
    • Încorporăm spuma de albuşuri în amestecul de gălbenuşuri, amestecând uşor cu o spatulă sau cu un tel de mână.
    • Făina se amestecă cu praful de copt şi coaja rasă de lămâie şi se toarnă peste compoziţia de mai sus. Amestecăm şi obținem un aluat legat, dar destul de fluid.
    • Dăm deoparte cam un sfert din aluat, în care încorporăm pudra de cacao.
    • Tapetăm cu hârtie de copt 2 forme de chec sau le ungem cu ulei şi le tapetăm cu faină.
    • Turnăm alternativ un strat de aluat alb, un strat mai subțire de aluat cu cacao şi tot aşa, având grijă să distribuim aluaturile egal în cele două forme.
    • La final presărăm deasupra nuca tocată mărunt.
    • Coacem checurile timp de 60 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că sunt bine coapte.
    • După ce se răcesc, înainte să le feliati, presăraţi din belşug zahăr pudră.
    • Checul se păstrează proaspăt mai multe zile dacă îl păstraţi învelit în hârtie.
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!