Albuşurile se mixează cu un praf de sare până devin o spumă fermă care nu cade de pe teluri.
Se adaugă 2 căni de zahăr şi se mixează din nou albuşurile până se dizolvă complet zahărul.
Separat se bat gălbenuşurile cu 1 cană de zahăr, apoi se încorporează uleiul, continuând să amestecăm cu mixerul de mână. Când uleiul este încorporat, adăugăm laptele şi amestecăm din nou.
Încorporăm spuma de albuşuri în amestecul de gălbenuşuri, amestecând uşor cu o spatulă sau cu un tel de mână.
Făina se amestecă cu praful de copt şi coaja rasă de lămâie şi se toarnă peste compoziţia de mai sus. Amestecăm şi obținem un aluat legat, dar destul de fluid.
Dăm deoparte cam un sfert din aluat, în care încorporăm pudra de cacao.
Tapetăm cu hârtie de copt 2 forme de chec sau le ungem cu ulei şi le tapetăm cu faină.
Turnăm alternativ un strat de aluat alb, un strat mai subțire de aluat cu cacao şi tot aşa, având grijă să distribuim aluaturile egal în cele două forme.
La final presărăm deasupra nuca tocată mărunt.
Coacem checurile timp de 60 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că sunt bine coapte.
După ce se răcesc, înainte să le feliati, presăraţi din belşug zahăr pudră.
Checul se păstrează proaspăt mai multe zile dacă îl păstraţi învelit în hârtie.