Fierbem cartofii, îi lăsăm să se răcească foarte bine, apoi îi tăiem rondele de ½ cm grosime.
Tăiem ceapa cubuleţe mici, la fel şi ciupercile, iar morcovul îl dăm pe răzătoarea cu găuri mici.
Într-o tigaie încăpătoare călim legumele de mai sus în uleiul încins, doar cât îşi lasă ceapa aroma, iar morcovul se înmoaie puţin. Ciupercile se vor înmuia şi ele şi vor lăsa puţin sos delicios.
Adăugăm carnea tocată, pasta de ardei, sare, piper, nucşoară şi la început amestecăm continuu ca să se călească bine carnea pe toate părţile.
Adăugăm vinul şi lăsăm să fiarbă la foc foarte mic. Dacă e nevoie, mai adăugăm foarte puţină apă. Amestecăm din când în când să nu se lipească de fundul tigăii.
Ungem o tavă cu ulei şi punem un rând de rondele de cartofi în aşa fel încât fundul tăvii să fie uniform acoperit. Presărăm un praf de sare peste cartofi, apoi turnăm amestecul de carne tocată.
Deasupra punem din nou un strat de cartofi şi presărăm un praf de sare.
Batem cele două ouă împreună cu smântâna şi pasta de ardei şi o turnăm peste cartofi.
Presărăm caşcavalul ras şi dăm tava la cuptorul încins la 180 de grade pentru 35-45 de minute, până când musacaua noastră e bine închegată şi frumos rumenită.
Înainte de servire, presăraţi cu pătrunjel proaspăt pentru un plus de prospeţime şi un aspect mai plăcut.