Go Back
+ servings
Musaca de cartofi cu carne de pui
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Musaca de cartofi cu carne de pui şi ciuperci

Musaca de cartofi cu carne de pui şi ciuperci, o variantă dietetică, dar foarte gustoasă şi sățioasă. Este excelentă cu o salată de murături.
Preparare25 minutes
Gătire35 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 438kcal

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 500 g carne de pui piept sau pulpe dezosate
  • 150 g ciuperci Champignon
  • 2 cepe
  • 1 morcov mic
  • 50 ml de ulei
  • 1 lingură de pastă de ardei se poate înlocui cu bulion sau pulpă de roşii
  • ½ linguriţă de nucşoară - opţional
  • 50 ml de vin roşu - opţional
  • sare piper - după gust

pentru turnat deasupra

  • 2 ouă
  • 200 ml smântână
  • 1 linguriţă pastă de ardei sau boia
  • 20-30 g de caşcaval poate fi şi altă brânză ucată, parmezan, telemea, etc
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Fierbem cartofii, îi lăsăm să se răcească foarte bine, apoi îi tăiem rondele de ½ cm grosime.
  • Tăiem ceapa cubuleţe mici, la fel şi ciupercile, iar morcovul îl dăm pe răzătoarea cu găuri mici.
  • Într-o tigaie încăpătoare călim legumele de mai sus în uleiul încins, doar cât îşi lasă ceapa aroma, iar morcovul se înmoaie puţin. Ciupercile se vor înmuia şi ele şi vor lăsa puţin sos delicios.
  • Adăugăm carnea tocată, pasta de ardei, sare, piper, nucşoară şi la început amestecăm continuu ca să se călească bine carnea pe toate părţile.
  • Adăugăm vinul şi lăsăm să fiarbă la foc foarte mic. Dacă e nevoie, mai adăugăm foarte puţină apă. Amestecăm din când în când să nu se lipească de fundul tigăii.
  • Ungem o tavă cu ulei şi punem un rând de rondele de cartofi în aşa fel încât fundul tăvii să fie uniform acoperit. Presărăm un praf de sare peste cartofi, apoi turnăm amestecul de carne tocată.
  • Deasupra punem din nou un strat de cartofi şi presărăm un praf de sare.
  • Batem cele două ouă împreună cu smântâna şi pasta de ardei şi o turnăm peste cartofi.
  • Presărăm caşcavalul ras şi dăm tava la cuptorul încins la 180 de grade pentru 35-45 de minute, până când musacaua noastră e bine închegată şi frumos rumenită.
  • Înainte de servire, presăraţi cu pătrunjel proaspăt pentru un plus de prospeţime şi un aspect mai plăcut.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 438kcal | Carbohidrați: 19g | Proteine: 22g | Grăsimi: 30g | Colesterol: 138mg | Fibre: 3g | Zahăr: 3g | Vitamina A: 1832IU | Calciu: 96mg