Mărunţiţi ciocolata cu un cuţit.
Puneţi la încălzit 400 ml de smântână. Când e fierbinte (nu trebuie să ajungă să fiarbă!!!) puneţi ciocolata mărunţită şi daţi vasul deoparte. Ciocolata se va topi lent în contact cu lichidul fierbinte. Cu cât ciocolata e mărunţită în bucăţele mai mici şi mai uniforme, cu atât se va topi mai repede.
După ce s-a topit ciocolata, amestecaţi şi lăsati la răcit.
Puneţi gelatina la hidratat în 100 ml de apă rece, apoi încălziţi la bain marie (atenţie să nu fiarbă!!) şi încorporaţi în ciocolata topită. Tot acum puneţi si zahărul pudră şi amaretto. Daţi la rece.
Bateţi restul de 200 ml de smântână până obţineţi o frişcă fermă care nu cade de pe teluri.
Încorporaţi frişca în amestecul de mai sus.
Scoateţi de la rece amestecul de ciocolată şi mixaţi puţin să se omogenizeze. Încorporaţi frişca bătută în crema de ciocolată. Folosiţi o spatulă şi mişcări uşoare, de jos în sus, pentru a nu scoate aerul înglobat în frişcă. Spre final adăugaţi şi 2-3 linguri de nucă caramelizată şi mai amestecaţi scurt, doar cât să se distribuie în cremă.
Turnaţi crema peste blatul de biscuiţi şi daţi la rece pentru cel puţin 4 ore sau cel mai bine, de seara până dimineaţa.