Curăţaţi usturoiul, spălaţi legumele şi crenguţele de vişin.
Rădăcinoasele se curăţă de coajă şi eventual se taie bucăţi potrivite ca să se aşeze cât mai bine în borcan.
Înţepaţi pepenii de 2-3 ori cu o andrea pentru ca saramura să poată penetra coaja groasă şi lucioasă.
Aşezaţi o crenguţă de vişin pe fundul borcanului, apoi legumele încercând să ocupaţi cât mai bine spaţiul din borcan.
Saramura se prepară punând o lingură cu vârf de sare neiodată la un litru de apă. Încălziţi puţin apa pentru ca sarea să se dizolve integral.
Lăsaţi saramura să se răcorească, apoi turnaţi-o peste legume.
Aşezaţi 2 crenguţe de vişin în cruce ca să ţină legumele scufundate în saramură.
Puneţi capacul borcanului sau sigilaţi-l cu un celofan în două straturi legat cu sfoară.
Depozitaţi borcanul într-o cămară răcoroasă.
Pepenii vor fi muraţi în aproximativ 14 zile, depinde de temperatura din cămară.