Go Back
+ servings
Salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 6 votes

Salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan

Preparare30 minutes
Gătire1 hour
răcire4 hours
Timp total5 hours 30 minutes
Categorie: Cum se face?
Porții: 2 borcane de 800 g

Ingrediente

  • 2 kg de sfeclă roşie
  • 1 rădăcină mică de hrean
  • 2 linguriţe de sare neiodată
  • 1 linguriță piper negru măcinat
  • 1 linguriță semințe de chimen
  • aprox. 150 ml de suc de lămâie sau oţet de 5 grade
  • 2-3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

  • Sfecla se spală şi se pune la fiert sau la copt, după cum doriţi. Dacă o faceţi la cuptor, e bine să o înveliţi în folie de aluminiu, se coace mai repede. E gata când furculiţa o străpunge cu uşurinţă.
  • Se lasă sfecla la răcit, se curăţă de coajă, apoi se taie felii, cuburi sau se dă pe răzătoarea cu găuri mari.
  • Se dă şi hreanul pe răzătoare şi se amestecă cu sfecla. Sau puteți folosi 3-4 lingurițe de hrean deja pus la borcan.
  • Se pune sarea, sucul de lămâie sau oțetul, semințele de chimen și uleiul de măsline. Amestecăm să omogenizăm salata.
  • Se pune salata în borcane, se pun capacele şi se păstrează în cămară la loc răcoros sau la frigider până la servire.
  • Salata de sfeclă rezistă astfel la frigider până la 2 săptămâni datorită hreanului care este un foarte bun conservant natural.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!